Η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών της Globo ξεχωρίζει σε έκθεση της IDC

Πρώτη όσον αφορά την αύξηση των εσόδων της και δεύτερη ανάμεσα στις επτά μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης και εγκατάστασης εφαρμογών

Η ελληνικών συμφερόντων Globo, διεθνής πάροχος λύσεων enterprise mobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, ξεχώρισε με τις επιδόσεις της στην τελευταία έκθεση της IDC, στην κατηγορία Mobile Application Development Platforms (MADP) – “Worldwide Mobile Enterprise Application 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares” – για τις ολοκληρωμένες λύσεις της.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών GO!AppZone κατετάγη πρώτη όσον αφορά την αύξηση των εσόδων της (ειδικότερα σημείωσε αύξηση 307% για την περίοδο 2012-2013) και δεύτερη ανάμεσα στις επτά μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης και εγκατάστασης εφαρμογών.

Επιπρόσθετα, η έρευνα της IDC που μελετά τα μερίδια της αγοράς εταιρειών MADP με γνώμονα τα έσοδα τους, θέτει την Globo στη 12η θέση ανάμεσα στις 16 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η ομάδα των 16, που περιλαμβάνει και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικών (ISV) όπως παραδείγματος χάρη η SAP, η Apple, η IBM και η Microsoft, καταλαμβάνει το 67,2% της αγοράς.

Οι προβλέψεις της IDC θέλουν την αγορά του enterprise mobility να αυξάνεται από τα 1,2 δισ. δολάρια το 2013 στα 3,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2018, με έναν ετήσιο ρυθμό αύξησης που αγγίζει το 25%. Επίσης, η IDC σημειώνει ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι κατακερματισμένη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης πλατφόρμων που είναι σε θέση να προσφέρουν:

-Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από front-end ανάπτυξη μέχρι back-end υπηρεσίες, τόσο σε on-premise, όσο και σε cloud επίπεδο.

-Απλοποιημένη ανάπτυξη εφαρμογών και υποστήριξη πολλαπλών τερματικών και λειτουργικών συστημάτων.

Σήμερα η Globo απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από την Αθήνα, στο Πάλο Άλτο, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, το Λονδίνο και το Ντουμπάι. Από το 2007, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο.

Author: VirginRadio
Tags

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *